Wat moet je doen als je lange werkdagen hebt?

Wat moet je doen als je lange werkdagen hebt?

Je beroep kan veel tijd van je vergen, maar ook van je partner. En zelfs met parttime werken en je ouders en schoonouders vragen als oppas, kun je niet iedere dag van de week iemand regelen om voor je kinderen te zorgen. Een goed kinderdagverblijf in Amsterdam Zuid vind je in Oya´s Childcare. Hier vind je kwaliteit en een sociale, veilige en stimulerende omgeving voor je kind.

 

Het kinderdagverblijf tijdens je werkuren

Is het voor jou een optie om je kindje in een kinderdagverblijf te laten? Waarom niet? Het is een opvangvoorziening voor kinderen van nul tot vier jaar. Hoe vaak je je kind naar het kinderdagverblijf laat gaan, is helemaal aan jou. De verblijven zijn veelal ingericht op de werktijden van de ouders en zijn dus open gemiddeld van zeven uur ‘s ochtends tot half zeven het ’s avonds. Je zet je kind af voor je naar het werk gaat en pikt hem na je werk weer op.

 

De groepsindeling

Je kind wordt toebedeeld aan een groepje kinderen. Per groep zijn er meestal twee medewerkers, die toezicht houden op de kinderen. In welke groep kinderen je kind terecht komt, is afhankelijk van de groepsindeling die gebruik wordt. Je hebt horizontale groepen. Hierbij worden groepen gevormd op basis van de leeftijd van kinderen. Zo zit er niet meer dan twee jaar leeftijdsverschil tussen het jongste en oudste kindje in de groep. Bij een verticale groepsindeling heb je kinderen van alle leeftijden bij elkaar zitten. Het voordeel hiervan is dat kinderen in hun tijd in het kinderdagverblijf altijd binnen dezelfde groep verblijven met dezelfde kinderen en zelfde leidsters. Ook kunnen zo broertjes en zusjes bij elkaar in de groep geplaatst worden.

 

De activiteiten

Hoe de dagindeling van je kind uitziet op het kinderdagverblijf is afhankelijk van zijn of haar leeftijd. Een kind dat klaar is om naar de basisschool te gaan, wil natuurlijk andere dingen doen dan een baby. Er zijn verschillende activiteitenprogramma’s, waaraan een kind kan deelnemen. Er wordt echter ook gelet op de persoonlijke behoeften van een kind. Immers het draait binnen een kinderdagverblijf ook om de ontwikkeling van ieder individueel kind. Baby’s kunnen bijvoorbeeld ook gewoon slapen op het kinderdagverblijf, omdat ritme heel belangrijk voor de jongste kinderen is. Het ritme van thuis wordt hierbij gevolgd, zodat de baby eet, slaapt en speelt op de tijden die hij of zij van thuis uit gewend is.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel