De beste kunststof spuitgiet oplossingen

De beste kunststof spuitgiet oplossingen

Een juiste en tijdige keuze van materiaal is essentieel voor een succesvol spuitgiet. Men stelt veel de vraag wat nu het beste materiaal is voor spuitgieten. De volgende variabelen zijn in grote lijnen van belang voor het maken van de juiste keuze kunststof. Dan gaat het om de kosten, chemische eigenschappen, thermische eigenschappen, esthetische eigenschappen en mechanische eigenschappen. De spuitgieten vind je bij Kunststof spuitgieten QDP.

 

Hoe zit het met de kosten bij een kunststof spuitgiet?

Is de kostprijs van een kunststof spuitgiet oplossing van belang? Dan is het zaak om de materiaalkeuze vóór de ontwikkeling al gemaakt worden. Dit geldt vooral voor massaproductie (minimaal 1 miljoen stuks), want met zulke grote aantallen telt elke cent. Zo is een product met HDPE of PP een stuk voordeliger dan een ander hoogwaardig materiaal zoals PC. Naast dat het type kunststof van belang is moet het materiaal ook breed te verkrijgen zijn. Toevoegingen en speciale blends kunnen beter worden vermeden. Tijdens de ontwikkeling is het wel zo dat je kunt bijsturen naar beter materiaal.

 

PP spuitgieten heeft een lage kostprijs

Kies je voor PP materiaal dan heeft dit type materiaal een lage kostprijs. PP heeft de kenmerken dat het zacht, licht en een relatief hoge krimp. Door deze kenmerken zijn sinkmarks snel te zien. PP materiaal is erg taai en ook flexibel. Je hebt bij dit type materiaal twee soorten. De eerste soort is PP homopolymeer. Deze wordt bros bij lage temperaturen. En je hebt de PP copolymeer. Dit heeft een hogere bestendigheid tegen impact. PP kan goed tegen chemicaliën en vind je voornamelijk terug bij medical grades en food safe. PP wordt met name toegepast in speelgoed, verpakkingen en disposable producten.

 

Spuitgieten van HDPE is vergelijkbaar met PP spuitgieten

Ook spuitgieten van HDPE hebben net zoals PP spuitgieten een lage kostprijs en zijn met elkaar te vergelijken. Het materiaal is goed bestand tegen de lage temperaturen en heeft ook een goede weerstand tegen allerlei chemicaliën. HDPE spuitgieten zijn verkrijgbaar in medical grades en food safe. En ook HDPE zie je met name terug in speelgoed, verpakkingen en disposable producten.

 

PC spuitgieten zijn sterk en hebben een hoge maatnauwkeurigheid

PC spuitgieten zijn sterk, enorm impact bestendig en hebben een hoge maatnauwkeurigheid. De basis van PC spuitgieten is transparant en is goed bestand tegen hoge temperaturen. Je ziet PC veel gebruikt worden bij toepassingen met hoge esthetische eisen. PC spuitgieten kunnen niet goed tegen chemicaliën en je ziet het vaak terug in automotive toepassingen en industrieën.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel