De leukste bezienswaardigheden in Alkmaar

De leukste bezienswaardigheden in Alkmaar

Wil je een bedrijfsuitje Alkmaar organiseren? Dan is het een aanrader om iets te plannen waarbij iedereen de stad beter kan leren kennen. Er zijn tal van mogelijkheden op dat gebied! Denk bijvoorbeeld aan een stadsontdekkingstocht, een GPS menutocht of Expeditie Robinson in de stad. Om je een idee te geven van wat je tijdens zo’n bedrijfsuitje kunt verwachten, hebben we de leukste bezienswaardigheden in Alkmaar alvast voor je geselecteerd!

#1. Hollands Kaasmuseum

Alkmaar is dé kaasstad van Nederland. De beroemde kaasmarkt is elke vrijdagochtend op het Waagplein te vinden. Maar als je niet in de gelegenheid bent om daar heen te gaan, kun je op hetzelfde plein het Hollands Kaasmuseum bezoeken.

#2. Beatles Museum

Het in 1981 opgerichte Beatles Museum zat oorspronkelijk in het nabijgelegen Krommenie, maar is sinds 1995 in Alkmaar gevestigd. Een niet te missen museum voor fans van de wereldberoemde Britse popgroep!

#3. Hof van Sonoy

Er zijn acht hofjes in Alkmaar te vinden en het Hof van Sonoy is er één van. Op deze plek lag vroeger het Sint Maria Magdalena Klooster. Inmiddels is het hofje tot rijksmonument benoemd. Het is een heerlijk rustig plekje waar je een lekker bakje koffie kunt doen op het terras.

#4. Alkmaarderhout

De Alkmaarderhout stamt uit 1607 en is het daarmee het oudste stadspark van Nederland. Er is onder andere een stadsboerderij te vinden en er worden geregeld evenementen georganiseerd. Kaaskoppen (Alkmaarders) noemen dit park overigens meestal gewoon ‘De Hout’. 

#5. Huis met de Kogel

Het in het centrum gelegen Huis met de Kogel is sinds 1969 een rijksmonument dat, op één muur na, volledig van hout is gemaakt. Het pand dankt de naam aan de kogel die insloeg tijdens het Beleg van Alkmaar in 1573.

#6. Grote Sint-Laurenskerk

De Grote Sint-Laurenskerk (1518) is van oorsprong een katholieke kerk die in 1573 protestant werd. Sinds 1996 heeft het gebouw geen religieuze functie meer, maar je kunt er nog wel het oudste nog te bespelen kerkorgel van Nederland bewonderen. Er is tevens een museum gevestigd.

#7. Alkmaarse grachten

Alkmaar is een geweldige stad om vanaf het water te ontdekken. Tijdens een rondvaart door de grachten kun je alle historische bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief bewonderen. Wel blijven opletten, want sommige bruggen zijn behoorlijk laag!

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel