Top 5 ergernissen aan printers

Top 5 ergernissen aan printers

Als je regelmatig gebruik maakt van printers, weet je dat je in je handen mag wrijven als je een printopdracht zonder problemen weet uit te voeren. Het zou ons niet verbazen als problemen met de printers een van de grootste frustraties op de werkvloer zijn! Maar veel van die problemen komen doordat men simpelweg niet de juiste printer heeft aangeschaft. Dit zijn de vijf meest voorkomende ergernissen aan printers – die je kunt voorkomen door je goed te laten adviseren voor je een aankoop doet.

#1. Dure cartridges die veel te snel leeg raken

Dit is vooral van toepassing op inkjetprinters. Die zijn bijzonder goedkoop in aanschaf. Maar een setje cartridges is vaak net zo duur als de printer zelf. En omdat een inkjetprinter zijn printkoppen reinigt met inkt, kunnen ze ook bij zeer minimaal gebruik snel leegraken. 

#2. De printer die zichzelf om de haverklap wil reinigen

Dat veel printers zichzelf met inkt reinigen is wellicht nog enigszins te bevatten. Maar ze doen het wel héél vaak! Elke keer dat jij de printer aanzet of uit stand-by haalt, start het apparaat automatisch zijn reinigingsprogramma op. En natuurlijk besluit hij zichzelf ook uitgebreid te gaan reinigen op het moment dat jij ‘even snel’ iets moet uitprinten. 

#3. Een ingewikkelde of onbegrijpelijke interface

Als er iets aan de hand is met de printer krijg je doorgaans een foutmelding te zien. Bij de meer eenvoudige modellen is dat niets meer dan een code, die je moet opzoeken in de handleiding om erachter te komen wat nu precies het probleem is. Vervolgens moet je er maar op hopen dat er ook ergens informatie te vinden is over hoe je het betreffende probleem kunt oplossen…

#4. Problemen met verbinding maken

Het leek je wel handig om niet steeds met USB-kabels te hoeven rotzooien, dus kocht je een printer waarmee je draadloos kunt printen. Maar zowel de WiFi als de bluetooth functies niet bruikbaar zijn vanwege compatibiliteitsproblemen met jouw computer of besturingssysteem, dan moet je die kabels toch maar weer tevoorschijn halen.

#5. Niet groter kunnen printen dan A4

Als je voornamelijk tekstdocumenten afdrukt, dan lijkt het wellicht vanzelfsprekend om een A4 printer aan te schaffen. Maar op het moment dat je wél A3 afdrukken nodig hebt, krijg je daar spijt van. Er zijn tegenwoordig heel betaalbare A3 printers verkrijgbaar, dus dat is wel iets om te onthouden voor als je een nieuwe printer gaat kopen.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel