Eigen kantoor? Deze zaken zijn essentieel!

Eigen kantoor? Deze zaken zijn essentieel!

Je kunt een ruimte claimen en je bedrijfsnaam op de deur zetten, maar dat maakt het nog geen eigen kantoor. Dat is het pas als je hier alles hebt wat nodig is om je zakelijke werkzaamheden uit te kunnen voeren. De onderstaande zaken zijn essentieel voor een eigen kantoor…

 

#1. De juiste verlichting

Een kantoor met voldoende daglicht verdient altijd de voorkeur, maar ook met kunstmatige verlichting kun je een hoop bereiken. Bekijk waar je eventueel extra licht nodig hebt en wat voor soort licht de voorkeur verdient voor jouw specifieke werkzaamheden. Hou daarbij ook rekening met je beeldschermen, zodat je geen last hebt van vervelende reflecties. Vermijdt flikkerend licht van o.a. TL-buizen – dit zorgt alleen maar voor hoofdpijn!

 

#2. Kantoormeubilair

Neem de tijd om een comfortabele en ergonomische bureaustoel uit te zoeken; als de stoel goed is, dan kun je er zelfs mee wegkomen om de aanschaf van een ergonomisch bureau nog even uit te stellen (mits je een tafel of werkbank hebt die tijdelijk als bureau kan dienen). Verder heb je ook opbergruimte nodig voor je dossiermappen, papieren en kantoorbenodigdheden.

 

#3. Computer(s) en monitors

Als je ook wel eens onderweg of op locatie werkt, is een laptop ideaal. Maar dan is het wel zo fijn als je die op een beeldscherm kunt aansluiten gedurende de uren dat je op kantoor zit. Afhankelijk van je werkzaamheden kan een dual monitor soms gewenst zijn.

 

#4. Een stabiele internetverbinding

Het tijdperk van inbelverbindingen is voorgoed voorbij. Maar als je het professioneel wilt aanpakken, is een snelle, stabiele internetverbinding geen overbodige luxe. Voor de meeste ondernemers geldt dat zij niet kunnen werken als ze geen internet hebben. Je kunt dus beter iets meer betalen voor een betrouwbare internetprovider dan blindelings kiezen voor de goedkoopste.

 

#5. Software

Er zijn bepaalde softwarepakketten die vrijwel elke ondernemer nodig heeft, zoals Microsoft Office. Afhankelijk van het type werkzaamheden dat je uitvoert heb je wellicht ook behoefte aan andere programma’s, zoals Adobe Photoshop, Indesign of een programma voor flowcharts. Hou er rekening mee dat bedrijven gecontroleerd kunnen worden op het gebruik van illegale software. Een abonnement verdient dus zeker de voorkeur boven een gehackte versie!

 

#6. Een zakelijke printer

Zelfs als je streeft naar een papierloos kantoor zul je toch af en toe dingen moeten printen, scannen en kopiëren. Een zakelijke printer hoort simpelweg bij een eigen kantoor! Zet voor jezelf op een rijtje over welke features je printer moet beschikken alvorens je op zoek gaat naar een geschikt exemplaar.

 

#7. Externe harde schijf (of een eigen server)

Zodra alles is opgezet heb je ook een plan nodig om backups te maken van al je data, voor het geval dat je computer crasht, gestolen wordt of er iets anders gebeurt waardoor je niet meer bij je gegevens kunt. Je kunt gebruik maken van een cloud-gebaseerde backup dienst zoals iCloud, of een externe harde schijf aanschaffen. Maar ook persoonlijke servers zijn tegenwoordig prima betaalbaar.

 

Tot slot

Er zullen ongetwijfeld nog andere zaken zijn die je nodig hebt in je eigen kantoor, afhankelijk van je werk en de beschikbare ruimte. Maar met de hierboven genoemde zaken ben je al goed op weg om een efficiënt en aangenaam eigen kantoor in te richten!

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel