Subsidies aanvragen als sportclub; een duidelijke uitleg

Subsidies aanvragen als sportclub; een duidelijke uitleg

Wanneer je als sportclub subsidie aan wilt vragen voor bijvoorbeeld een nieuw sportcomplex of het organiseren van een sportevenement, dan is extra financiering zeer welkom. Er zijn financiële regelingen, subsidies, fondsen en kredieten waar je als sportclub voor in aanmerking kunt komen. Je kan daarvoor contact opnemen met de gemeente of er hulp bij krijgen via Bosa subsidie. Een paar tips geven wij jou alvast hieronder.

Bekijk de voorwaarden waaraan je moet voldoen

Begin met het lezen van de voorwaarden waaraan je moet voldoen wanneer je een subsidie hebt gevonden en bekijk of jouw doel onder deze subsidieregeling valt. Lees welke eisen gesteld worden voor de subsidie zoals het winstoogmerk, de omvang of bijvoorbeeld de doelgroep. Eén van bijna alle eisen van subsidies is dat je zelf ook moet investeren.

Plan en Begroting

Maak een goed uitgewerkt plan. Beschrijf hierin uitgebreid jouw doel en leg duidelijk uit:

  • waarvoor je het wilt gebruiken
  • wat de doelgroep is en waarom
  • waarvoor jouw project is opgericht
  • wat het doet voor de samenleving
  • waarom je aan de voorwaarden voldoet

Voeg een realistische begroting toe en leg uit wat er financieel verwacht wordt en welk bedrag je nodig hebt.

Tip: Zorg ervoor dat je alles goed hebt uitgewerkt op het moment dat jij jouw aanvraag indient. De deadline voor subsidieaanvragen is keihard en er wordt niet van afgeweken.

Meerdere subsidies voor één doel

Soms kun je meerdere subsidies krijgen voor hetzelfde project. Het is van belang dat je jezelf daarom altijd goed laat informeren. Dit is ook te vinden in de voorwaarden van de verschillende subsidies.

Goede afspraken en ordelijke administratie

Maak goede afspraken met partners en/of sponsors. Wie is verantwoordelijk voor wat, en wie houdt zich bezig met de subsidie aanvraag. Ook is het belangrijk dat alle ideeën op één lijn zitten, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Belangrijk is ook een goede administratie die helemaal in orde is. Je bent al voor de aanvraag is ingediend bezig met allerlei zaken zoals uitgaven etc.. Is je administratie niet in orde, dan kunnen daar problemen door ontstaan. Projectleider en contact houden met de subsidieverstrekker.

Vaak wordt er een projectleider aangesteld die het hele project uitvoert. Zorg voor een goede communicatie tussen jou en hem. Wanneer er bijvoorbeeld vertraging ontstaat ben jij op de hoogte en kun je dat doorgeven aan de subsidieverstrekker. Wanneer er vragen zijn heb je overal een antwoord op.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel