Op zoek naar een nieuwe ervaring

Op zoek naar een nieuwe ervaring

Je ziet het steeds vaker dat men een robuust gebouw van hout in de tuin heeft staan. Dit is de traditionele blokhut, waarbij de hoeken zo gemaakt zijn dat ze in elkaar vallen. Dit geeft de blokhut stevigheid en zijn stoere, robuuste look. Ofschoon veel mensen dit gebouwtje associëren met bergachtige gebieden in Scandinavië of Oostenrijk, zie je deze blokhutten ook steeds vaker in de Nederlandse tuincentra over de toonbank gaan. Een blokhut kopen brengt namelijk zo zijn voordelen met zich mee.

 

Extra opslag

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij geen garage bij jouw huis hebt of een tuinhuisje of schuur in je tuin. Dit zijn opbergplaatsen, die je voor het opbergen van tuinspullen en bouwmaterialen best kunt missen. Een blokhut vormt de perfecte opslagplek voor je gereedschap, tuinmeubelen en zelfs fietsen. Alles blijft beschermd en overdekt achter, waardoor niks nat kan worden door regen- of sneeuwval. Zo blijft jouw tuin opgeruimd en kun jij meer genieten hiervan.

 

Meerdere doeleinden

Je hoeft een blokhut niet alleen te gebruiken voor opslag. Je kunt er ook een recreatieruimte van maken of een sauna. Of wat dacht je van een hobbykamer met uitzicht over je weelderige tuin. Dat levert geheid inspiratie op. Tevens kun je de blokhut sfeervol inrichten, zodat je er een extra slaap- of woonruimte van maakt. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat een blokhut niet past bij jouw type tuin, want je kunt de blokhut in allerlei soorten, maten en stijlen uitkiezen. Zo is er voor iedere tuin wel wat wils.

 

Niet slechts een blokhut

Blokhutten heb je niet slechts in een uitvoering. Je hebt vele groottes, soorten, maten en modellen. Je kunt de blokhut dus zo persoonlijk maken als je zelf wil. Je kunt gaan voor de meer traditionelere uitstraling van rechthoekig, hout met een schuin dak, maar er zijn zelfs vijfhoekige modellen beschikbaar voor wanneer je de blokhut in de hoek van een tuin wil plaatsen. Veel modellen kun je zelf in elkaar zetten, maar bij sommige bedrijven wordt ook de montage aangeboden. Vraag aan het bedrijf in kwestie, zoals Deblokhut.nl, wat de mogelijkheden zijn.

 

Waardeverhogend element

Een blokhut voegt waarde toe aan je tuin en huis. Het is immers een extra ruimte. Bij de verkoop van je huis werkt dit kortom waardeverhogend. Een blokhut verhoogt echter ook je eigen comfort en woninggenot vanwege de extra ruimte die het gebouwtje biedt.

Kippenhokken

Tot slot willen we je wijzen op de mogelijkheden om een ander toffe accessoire toe te voegen aan je tuin: een KippenVilla voor je kippen! Je kan hierbij kiezen uit een kunststof kippenhok of een houten kippenhok.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel