Huisstijl veranderen

Huisstijl veranderen

Is jouw huis toe aan een opfrisbeurt? Ben je zat van de meubels of van de kleuren, en wil totaal wat anders? Wanneer je al voor een langere tijd op dezelfde plek woont kan het gebeuren dat deze gevoelens opkomen. Dit is heel normaal, want wanneer je het interieur vernieuwd zorgt dat in jezelf ook voor een fris en nieuw gevoel. Als je jouw interieur helemaal wilt veranderen is het handig om dit stap voor stap te doen en hier goed   over na te denken.

 

Denk goed na over de woonstijl

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende woonstijlen. Het is daarom belangrijk om eerst goed na te denken over de woonstijl die jij graag in je woning wilt hebben. Houd je van simpel en open? Dan is het handig om niet teveel meubels te nemen en daarnaast te zorgen voor een lichte kleur. Ook veel mensen houden van een design woonstijl, waarbij veel waarde wordt gehecht aan designproducten zoals design banken. Designproducten zijn te vinden in allerlei kleuren en materialen. Dit zijn een aantal voorbeelden, maar natuurlijk zijn er nog veel meer woonstijlen. Denk aan Scandinavisch,  industrieel, bohemien en vintage. Voor ieder wat wils.

 

Speur tijdschriften en het internet af naar inspiratie

Stap 1 is dus het bepalen van jouw perfecte woonstijl. De volgende stap is om inspiratie op te doen. Hoe je dit doet? Veel online en offline speuren naar mooie afbeeldingen van meubels en interieur. Ook kun je een moodboard maken waarop je afbeeldingen van meubels zet die jou aanspreken. Hiervoor is bijvoorbeeld Pinterest een mooie tool, omdat hier oneindig veel afbeeldingen van interieur te vinden zijn.

 

De keuze aan meubels is reuze

Je hebt inmiddels je woonstijl bepaald en inspiratie opgedaan, en dan is het nu zo ver om de meubels voor je nieuwe huisstijl te gaan uitzoeken. Dit kan veel tijd in beslag nemen en daarom is het verstandig om hier niet te gehaast in te zijn. Ook is het belangrijk om te realiseren dat je het beste meubels in combinaties kunt kopen. Hierdoor is het makkelijker en mooier om alles met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld meubels van hetzelfde merk.

 

Advies vragen kan geen kwaad

Uiteraard kun je ook altijd nog advies vragen. Ben je het even kwijt en weet je niet wat je nodig hebt voor jouw perfecte interieur? Dan kun je bij een meubelboulevard of interieurwinkel vaak terecht bij ervaren medewerkers en stylisten, die jou graag verder helpen.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel