BOSA subsidie aanvragen? Let hier op!

 

Sinds 1 januari 2019 kennen we de BOSA-regeling. Dit is de opvolger van de EDS subsidie, speciaal voor sportverenigingen die in hun club investeren en onderdeel van het Nationaal Sportakkoord. Voor welke investeringen kun je BOSA subsidie aanvragen? Wat moet je weten voordat je een aanvraag doet? Welke bewijsstukken heb je nodig? En hoeveel krijg je vergoed? We helpen je opweg.
BOSA subsidie in het kort
Elke sportclub of -vereniging in Nederland die investeert in de club, kan aanspraak maken op BOSA subsidie. Om in aanmerking te komen moet de investering minimaal 5.000 euro zijn. Dit is de ondergrens bij een aanvraag. De overheid onderscheidt twee manieren van investeren: reguliere werkzaamheden, zoals onderhoud, en duurzame investeringen. Bij deze laatste kun je bijvoorbeeld denken aan duurzame sportverlichting, natuurlijke energieopwekkers en andere investeringen om te besparen op energie – dubbel glas en betere isolatie bijvoorbeeld.
Hoeveel krijg ik vergoed als ik een aanvraag doe?
Voor reguliere investeringen geldt een maximale vergoeding van 20 procent, voor duurzame upgrades een maximum van 30 procent van de totale investering. Dit wil overigens niet zeggen dat je altijd het volledige bedrag ontvangt. De gemeente neemt de bewijsstukken onder de loep en bepaalt op basis daarvan het uit te keren bedrag.
Wanneer kan je BOSA subsidie aanvragen?
De Nederlandse overheid heeft in 2020 80 miljoen euro gereserveerd voor de BOSA subsidie. Dit geld wordt op volgorde van binnenkomst verdeeld. Het is dus handig om je aanvraag op tijd te doen, voordat het potje leeg is! Clubs die meer dan 25.000 euro uitgeven aan de verbouwing zijn overigens verplicht om de aanvraag direct in te dienen, nog voordat de werkzaamheden starten. Voor offertes onder de 25.000 euro is het advies om de aanvraag achteraf in te dienen. Zo loop je het minste risico op onvoorziene kosten, die je niet meer kunt meenemen in je aanvraag voor BOSA subsidie.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel