Meer ruimte creëren boven

Meer ruimte creëren boven

Iedereen kent dat probleem wel. Dan koop je een huis met een zolder vanwege de extra ruimte, maar wanneer je intrekt merk je toch wel dat veel ruimte van je zolder verloren gaat door het schuine dak. Zonder dit dak kun je deze verloren meters gebruiken. Dit probleem verhelp je eenvoudig: bestel een dakkapel. Een dakkapel zorgt ervoor dat je zolder tot een volwaardige ruimte gemaakt wordt en het biedt nog veel meer voordelen.

 

De voordelen van een dakkapel

Naast dat een dakkapel meer ruimte met zich meebrengt, zitten er nog meerdere voordelen aan een dakkapel vast. Het grotere gebruiksoppervlakte zorgt voor jou voor meer woongenot en comfort. Tevens geeft het je huis een meerwaarde, ook als je besluit het huis ooit weer te verkopen. In een dakkapel zitten ramen en daardoor haal je ook meer natuurlijk licht je zolder in, waardoor dit geen donkere, bedompte ruimte meer is, maar echt een deel van je huis. Waar natuurlijk ramen zitten, heb je uitzicht. Vooral wanneer je de zolder wil gebruiken voor een slaapkamer, is een beetje uitzicht over de omgeving niet weg. Een laatste voordeel is dat een dakkapel weinig onderhoud nodig heeft zeker wanneer je een kunststof dakkapel neemt. Deze stof zal niet rotten en isoleert ook nog eens goed.

 

Prefab of op maat?

Wanneer je een dakkapel wil kopen, zul je de termen prefab en op maat vaker tegenkomen. Een prefab dakkapel heeft hierbij als voordeel dat deze eigenlijk kant en klaar geleverd wordt en op je dak gezet wordt. Dit bespaart kosten en tijd, maar je hebt wel de kans dat je buurman ook dezelfde dakkapel heeft. Prefab dakkapellen worden daarentegen al binnen een dag geplaatst en zijn stukken goedkoper dan op maat gemaakte dakkapellen aangezien hier meer werk aan zit. Prefab modellen zijn efficiënter in de productie. Daarnaast kun je een nettere afwerking verwachten, omdat dit voor de bouwvakkers een routineklusje is. Door de snelle plaatsing ervan heb je daarnaast minder last van bouwwerkzaamheden. Prefab dakkapellen kun je echter niet op elk dak plaatsen. Voor advies kun je je richten tot de professionals van besteleendakkapel.nl.

 

Vergunning dakkapel

Het enige waar je op moet letten bij de aanschaf van een dakkapel, is of jij in jouw gemeente voor de bouw van een dakkapel een vergunning nodig hebt. Of je een vergunning moet hebben, is afhankelijk van een aantal factoren en kun je bij je gemeente navragen of nalezen. Over het algemeen bepalen de plaats van de dakkapel en de afmetingen van de dakkapel of je een vergunning nodig hebt. Een dakkapel mag bijvoorbeeld maar een maximale hoogte hebben van 1.75 meter.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel