De voordelen van poedercoaten

De voordelen van poedercoaten

Een coating is een extra laag die objecten beschermt tegen krassen, slijten, stoten en verschillende weersomstandigheden. Poedercoaten is één van de mogelijke manieren om dit te doen. Wat is het precies? Hoe wordt het aangebracht? En welke ondergronden zijn geschikt? We hebben de voordelen van poedercoaten voor je op een rij gezet.

Wat is poedercoating?

Poedercoating is een extra (poeder)laag die kan worden aangebracht op metaal, glas, plastic, MDF en keramiek. Aluminium poedercoaten is de meest voorkomende toepassing. De coating heeft uitstekende UV- en weersbestendige eigenschappen en biedt op die manier een extra beschermende laag. Het kan zowel binnen, als buiten worden toegepast. Op auto-onderdelen, aluminium kozijnen, fietsen, kantoor- en tuinmeubilair en B2B bijvoorbeeld voor plaatmetalen, hijskraanonderdelen, boorkoppen en andere bouwmaterialen. Er zijn verschillende kleuren en texturen. De gevormde laag is hufterproof: krasvast, slijtvast en stootvast.

 

Hoe werkt poedercoaten?

Voordat je een product kunt poedercoaten, dient dit eerst te worden voorbehandeld. Hierbij worden alle oneffenheden en vuilresten verwijderd. Bij het mechanisch verwijderen van vervuiling van het oppervlak, wordt zandstralen of gritstralen toegepast. Bij chemische reiniging van producten worden fosfaten of chromaten gebruikt. De poedercoating wordt aangebracht met behulp van een spuitpistool. Hiermee wordt de lak richting het object gespoten. Doordat het te coaten object geaard is en de coating van het spuitpistool een negatieve elektrische lading krijgt, wordt de lak als het ware naar het voorwerp gezogen en hecht het zich vast.

De voordelen van poedercoating

  • Snel en eenvoudig aan te brengen
  • Krasvast, slijtvast en stootvast
  • UV- en weersbestendig
  • Bevat geen chemische oplosmiddelen
  • Verkrijgbaar in verschillende texturen
  • Na bewerking direct beschikbaar voor verpakking en levering
Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel