Let hierop bij het uitkiezen van een printer

Let hierop bij het uitkiezen van een printer

Ben je van plan om een printer te kopen? Een kantoorprinter, één voor je thuiskantoor of voor privégebruik? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je overgaat tot aankoop. Wil je bijvoorbeeld snel veel kunnen afdrukken? Of ga je voornamelijk kleurenprints maken, waarbij de kwaliteit belangrijk is? En in welk formaat wil je printen? We hebben deze en alle andere aandachtspunten bij het uitkiezen van een printer voor je op een rij gezet.

Een basic A4-printer of afdrukken in grootformaat?

Het eerste punt op je checklist is het formaat waarin je wilt printen. De meeste basic printers drukken af in A4 en sommige modellen ook in A3. Voor privégebruik en je thuiskantoor is dit formaat prima. Wil je gedetailleerd vakwerk printen, een bouwtekening bijvoorbeeld of promotiemateriaal voor het bedrijf? Dan biedt een grootformaat printer uitkomst. Deze drukt af in A0 t/m A2. Grootformaat printers zijn wel prijzig.

 

Tip: kun je niet direct ruimte vrij maken in je budget? Dan is printer leasing een goed alternatief. Je kunt dan voor een vast maandbedrag de printer van je keuze huren. Onderhoud, reparaties en de cartridges of toners zijn bij de prijs inbegrepen.

Een inkjetprinter of laserprinter?

Wil je snel veel kunnen afdrukken of ga je vooral kleurenprints maken? In het eerste geval kun je het best voor een laserprinter kiezen. Een inkjetprinter zorgt voor pixel perfect resultaat! Een inkjet model werkt met cartridges gevuld met inkt. Laserprinters bevatten toners met (inkt)poeder.

All-in-one modellen

Naast mooie afdrukken, verlangen we tegenwoordig meer van onze printer! Hiervoor zijn er zogenaamde all-in-one modellen die een printer, scanner, kopieerapparaat en nietmachine in-één zijn. Hiermee bespaar je de nodige ruimte, thuis of op kantoor!

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Uw email adres wordt niet weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *