Deventer: waarom het heerlijk wonen in een Hanzestad is

Deventer is een geweldige stad. Hieronder vijf redenen waarom het heerlijk wonen is in deze Hanzestad…

 

#1. Schitterende historische gebouwen

Deventer is al ruim 1250 jaar oud en behoort dan ook tot de oudste steden van Nederland. De Hanzestad is het thuis van onder andere het oudste stenen huis en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland en biedt vele mooie historische woningen en gebouwen.

 

#2. De IJssel ligt naast de deur

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze in de stad naast een rivier wonen! De oever van de rivier de IJssel is de ideale plek om ’s zomers lekker langs het water van het zonnetje te genieten, een wandeling te maken of met je vrienden te barbecueën.

 

#3. Veel leuke evenementen

In Deventer worden jaarlijks vele leuke evenementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de Deventer boekenmarkt (de grootste boekenmarkt van Europa!), het Dickens Festijn en het theaterfestival Deventer op Stelten.

 

#4. Omringd door groen

Als je in een stad wil wonen moet je meestal maar accepteren dat er weinig groen in de buurt is. Maar in Deventer ben je omgeven door bijzonder veel natuur! De Hanzestad is niet voor niets al eens uitgeroepen tot de Groenste Stad van Europa. Wist je trouwens dat Deventer ook een eigen schaapskudde heeft?

 

#5. Betaalbare woningen

Deventer is een van de weinige steden waar niet alleen de huurwoningen maar ook de koophuizen nog redelijk betaalbaar zijn. Wil jij daarvan profiteren? Schakel dan nu een hypotheekadviseur Deventer in en ontdek hoe heerlijk het wonen in een Hanzestad is!

 

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Uw email adres wordt niet weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *