Dit zijn de voordelen van goede bedrijfsbeveiliging!

Dit zijn de voordelen van goede bedrijfsbeveiliging!

Natuurlijk wil je dat je bedrijf goed beveiligd is. Je wilt immers niet dat er ongenode gasten binnentreden in je bedrijfspand. Of dat er mensen vandoor gaan met je producten of gegevens. En uiteraard wil je voor je collega’s en jezelf zorgen voor een veilige werkomgeving. Dan is goede bedrijfsbeveiliging essentieel! We zetten de voordelen hiervan voor je op een rijtje.

1.     Afschrikwekkende functie

Goede beveiliging helpt niet alleen om indringers tegen te houden, het heeft zeker ook een afschrikwekkende functie. Beveiligingscamera’s, een intercom, toegangspoorten en -hekken, het heeft ook allemaal een preventieve functie. Wanneer indringers zien dat er voldoende en goede beveiliging is, zullen ze minder gemotiveerd zijn om het pand proberen binnen te dringen. En in dit geval geldt ook: voorkomen is altijd beter dan genezen.

2.     Zien wie er binnenkomt

Met verschillende soorten toegangscontrole kun je precies bijhouden wie het pand betreden en verlaten. Natuurlijk zijn er de beveiligingscamera’s, waarbij je op een scherm kunt zien wie naar binnen probeert te komen. Daarnaast heb je natuurlijk ook toegangspoorten, waarbij je kunt laten registreren wie er binnenkomen of naar buiten treden. Medewerkers hebben dan bijvoorbeeld een toegangspas, waarmee ze de poort kunnen openen. Dit pasje kan gekoppeld worden aan de naam van de medewerker. Hierdoor kan niet alleen worden bijgehouden hoeveel mensen er in het pand aanwezig zijn, maar ook wie deze personen zijn.

3.     Bedrijfsbeveiliging op afstand

Inmiddels is de technologie zo vergevorderd, dat het mogelijk is om je bedrijfsbeveiliging op afstand te regelen. Zoals een digitale intercom, of een op afstand bestuurbare toegangspoort die je met je mobiel kunt openen. Dit soort ontwikkelingen bieden vele voordelen. Zo hoef je zelf niet aanwezig te zijn om bijvoorbeeld het pand te openen voor medewerkers, het werkt een stuk sneller en effectiever of je krijgt een melding wanneer er ongebruikelijke activiteiten plaatsvinden. Bijvoorbeeld wanneer iemand toegang tot je pand probeert te krijgen buiten kantooruren om. Vaak is dit soort beveiliging helemaal op maat te maken, afhankelijk waar jouw bedrijf behoefte aan heeft.

Kortom

Zoals je ziet, levert goede bedrijfsbeveiliging je heel wat op. Al zal de nummer één reden om je bedrijf te beveiligen natuurlijk altijd zijn om indringers buiten te houden.

Redactie
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Uw email adres wordt niet weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *